TRANEN VAN DE WOLF

CYRIL WHISTLER - TRANEN VAN DE WOLF - ROCKOPERA - BOEK - MARSCH IMPROMPTU - MITTENWALD - NAZI SCHAT

Cyril Whistler's

"TEARS OF THE WOLF"

       

 

 

 

CYRIL WHISTLER'S "TEARS OF THE WOLF" EEN INTRIGEREND EN MEESLEPEND EPOS

 

"Tears of the wolf" is het avontuur rondom de mythe van een oude piano partituur en een vergeten oorlogsschat.

De rockopera cd inclusief het boek "The secret search for a long lost treasure", bevat naast Whistler's decryptie, talloze prachtige illustratie's en een autobiografische inleiding over zijn nauwe band met Mittenwald, en zijn initiatief om er een museum ter nagedachtenis van de slachtoffers van de Holocaust te willen stichten.

Aan dit bijzondere project werkten een aantal prominente muzikanten, zangers en producers mee, waaronder; Robby Valentine (Over & over again), Brett Caldas-Lima (Arjen Lucassen's Ayreon/Gentle storm) en nog vele anderen.

Invloeden o.a: David Bowie - AC/DC - Frank Zappa - Leonard Bernstein - Stravinsky

 
'TEARS OF THE WOLF' neemt je op intrigerende wijze mee in de tijd.    

"Tears of the wolf" verteld op bijzondere wijze het verhaal van de Arnhemse muzikant/vioolbouwer Cyril Whistler en het mysterie rondom de "Marsch-Impromptu" van Gottfried Federlein. De partituur ook wel "pastoorsbrief" genoemd, maakte journalist Karl Hammer in 2012 openbaar,en bevat teksten en runentekens die er oorspronkelijk niet in thuis horen. Deze aantekeningen geven een schematische route weer naar een geheime plek in het zuid Duitse vioolbouwers stadje Mittenwald. Hier zouden volgens de legende de Nazi's eind April 1945 de persoonlijke diamanten van Adolf Hitler hebben begraven. Dit verhaal was het uitgangspunt voor componist Cyril Whistler om het document te ontcijferen, en er een boek en rockopera over te schrijven.                                    In twee spannende aktes, dertien delen en ruim 40 minuten neemt de rockopera je op eigen wijze mee terug in de tijd. 

Waarheid of fictie?                                                           Voor muzikant Whistler doet dit er niet meer toe, want zijn ontcijfering leidt hem naar een militair terrein in Mittenwald Zuid-Duitsland, daar valt verder niets te graven. De Bundeswehr bepaalt hier wat er gebeurd, daar komen we dus waarschijnlijk nooit achter. En van de gemeente hoef je niets te verwachten, het is een prachtig gebied maar ontzettend conservatief. De ware schat is de rockopera die door dit fascinerende verhaal is ontstaan.
Storyboard                                                      De intrige begint in Berlijn 1945, wanneer de laatste dagen van de Tweede Wereldoorlog naderen en Martin Bormann, de privé secretaris van Hitler plannen maakt om vanuit de Führerbunker te vluchten. Vooraf geeft hij opdracht de privé diamanten van de Führer vanuit de Obersalzberg op een geheime plek in de Beierse bergen te laten begraven. De exacte locatie versleuteld hij in een partituur en in het geval hij de vlucht niet zou overleven, laat hij deze door een aalmoezenier uit het plat gebombardeerde Berlijn smokkelen. Het plan mislukt, want via een metro tunnel en de Friedrichstrasse weet Bormann de rivier 'de Spree' over te komen, waar hij uiteindelijk ten einde raad een blauwzuur capsule slikt. Een Russische soldaat vindt in de leren jas van de privé secretaris een rood boekje, het dagboek van de de laatste maanden in de bunker. Het lichaam van Bormann wordt uiteindelijk pas in 1972 gevonden tijdens bouwwerkzaamheden. De partituur en de diamanten zijn inmiddels vergeten, en het mysterie van de "Tranen van de wolf" is een feit.

DIRECT BESTELLEN? KLIK OP HET BOEK OF GA NAAR DE WEBSHOP

DIRECT BESTELLEN? KLIK OP HET BOEK OF GA NAAR DE WEBSHOP

 
ROBBY VALENTINE AS "THE MESSENGER"

ROBBY VALENTINE AS "THE MESSENGER"

JUSSO WHISTLER   "THE DRUMMER"

JUSSO WHISTLER   "THE DRUMMER"

JOOST BROUWER AS "THE EXPLORER"

JOOST BROUWER AS "THE EXPLORER"

BRETT CALDAS-LIMA - TOWERSTUDIO

BRETT CALDAS-LIMA - TOWERSTUDIO

LEON BEELEN AS      "THE VISIONARY"

LEON BEELEN AS      "THE VISIONARY"

HENK VAN DER WEIJDEN AS       "THE CONSTRUCTOR"

HENK VAN DER WEIJDEN AS       "THE CONSTRUCTOR"